Friday, September 9, 2011

«Πτυχιούχος αθλίατρος, διδάκτορας φιλοσοφίας, συγγραφέας και δημοσιογράφος, προδίδεται στα 57 του από την αγάπη του για το αλκοόλ» - Τρίτη 6/9



Όντως δεν είχε περάσει αρκετός καιρός από την πρώτη εισαγωγή στη εντατική ενός ανθρώπου–Μύθου για την συντακτική ομάδα αυτού το blog, μια είδηση που μας στεναχώρησε ιδιαίτερα, λίγο πριν τις θερινές διακοπές μας στην Νότια Κρήτη.

Η συγκεκριμένη συντακτική ομάδα - όπως γνωρίζουν πολύ καλά και οι αναγνώστες του blog - έχουν από καιρό αποκηρύξει τα κάθε είδους ναρκωτικά – παράνομα και νόμιμα- και έχουν εξοστρακίσει από την καθημερινότητα τους κάθε είδους «τεχνητούς παραδείσους», η σκέψη μας όμως αυτή τη στιγμή είναι στο Σάο Πάουλου και στην μάχη που δίνει αυτός ο άνθρωπος-εξαίρεση.

Μια μάχη που την δίνει με αξιοπρέπεια και Attitude όπως τόσες και τόσες άλλες. Θυμόμαστε σχετικά τι είπε για εκείνη την ομάδα που μας άλλαξε τον τρόπο που βλέπουμε μπάλα (όπως ακριβώς «Η Κατήχηση του Όχλου» του Ezra Pound μας άλλαξε τον τρόπο που διαβάζουμε ποίηση) σε συνέντευξη του στο Four-Four-Two:

- Despite not winning, people still look back on Brazil 82 as one of the great teams. Is that any consolation?
- If we had won, it would have been the same for me. I measure success by the experiences we live; and to play for a side like that is like dating the woman you’re in love with.

(Παρακάμπτουμε επίτηδες άλλες πρόσφατες συνεντεύξεις του σε διαφόρους σωστοπουστες όπως τον εξυπνάκια Alex Bellos στην Guardian ο οποίος καλά θα κάνει να απανταει στα email που του στέλνουν με ύφος κατιτί λιγότερο από αυτό του Chancellor of the Exchequer)
Το blog θα παρακολουθεί διαρκώς την εξέλιξη της υγείας του Sócrates μέσω του Βραζιλιάνικου τύπου και ελπίζουμε η επόμενη ανακοίνωση να είναι ότι διέφυγε ξανά τον κίνδυνο.

Με την ευκαιρία αυτού του post ενημερώνουμε όλους ους αδημονούντες ότι ετοιμάζονται αναρτήσεις εν όψη της νέας μάχης στο Αντερλεχτ, την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου με την οποία ξεκινά επίσημα και η σαιζόν που προβλέπεται πάντως ανελέητη.
Η βραδιά στο στοιχειωμένο Constant Vanden Stock θα είναι κολασμένη όπως και όλες οι υπόλοιπες του βίου μας…
(Γιατί ναι ρε, we do measure success by the experiences we live. Indeed)













No comments:

Post a Comment